Voetcongres 2019 Reuma de laatste stand van zaken! | zaterdag 28 september in Driebergen - Landgoed

Op zaterdag 28 september is het zover dan zal in Driebergen de 13e editie plaatsvinden van Het Voetcongres.


Afgezien van een prachtige nieuwe locatie kent het Voetcongres een aantal kenmerken die het programma voor u extra aantrekkelijk maken.

  • Eén bepaald thema -dit jaar is dat reuma- wordt van veel kanten belicht zodat u naar huis gaat met praktijkgerichte informatie.

  • We vragen altijd een patiënt om zijn/ haar ervaringen in de zorg met u te delen. We doen dit door middel van een interview om de leerpunten voor u zo duidelijk mogelijk te maken.

  • Communicatie tussen zorgverleners is essentieel voor het goede verloop van een behandelplan. U krijgt steeds vaker te maken met chronisch zieke mensen en mede daardoor wordt effectieve en duidelijke communicatie steeds belangrijker. In onze congressen mag dat niet ontbreken in het programma.

  • Naast presentaties die diep op de materie ingaan brengen we een ‘3e dimensie’. Deze bestaat uit korte presentaties die gemaakt zijn op basis van uw vragen die u voor het congres kunt stellen. Kirsten Veenstra en Annemie Galimont beantwoorden deze vragen op Het Voetcongres 2019.


In 2014 was het thema van het Voetcongres ook Reuma. Meer dan 1000 voetzorgverleners namen destijds in Utrecht deel aan dit evenement waaruit de grote interesse van deze doelgroep voor dit thema blijkt. In de afgelopen vijf jaar is er veel veranderd in de zorg voor de reumapatiënt en we willen met dit congres voor u duidelijk maken wat dit voor de voetzorg in Nederlands betekent.


Vanwege de steeds belangrijker rol die communicatie in uw werk inneemt, staat dit onderwerp tijdens Het Voetcongres op het programma. Niet alleen bij reumazorg kan het u gebeuren dat essentiële communicatie niet doorkomt bij de specialist; voetzorgverleners hebben vergelijkbare ervaringen bij diabetes en andere ziektebeelden waarbij de factor tijd een belangrijke rol kan spelen.

We hebben een gespecialiseerd communicatiebureau in de arm genomen en hen als opdracht gegeven een aantal oplossingen te formuleren en te presenteren waarin ze zullen laten zien hoe communicatie tussen voetzorgverlener en specialist in de toekomst doeltreffender kan plaatsvinden.

Als ‘3e dimensie’ zal Annemie Galimont u aansluitend op deze presentatie laten zien dat deze klacht ook door de specialisten wordt opgepakt en er door hen ook hard gewerkt wordt aan verbetering.


Reumatoloog Bert Visser van het Twents Medisch Centrum zal een presentatie geven over de laatste stand van zaken rondom reuma en dieper ingaan op de voetproblematiek.

Dr. Visser en zijn collega mevr. dr. Wiepke Drossaers hebben samen een polikliniek. Dr. Drossaers schreef hierover:

Voeten en reuma hebben nog steeds mijn grote belangstelling. Samen met mijn collega Bert Visser hebben we een polikliniek opgebouwd. Hiermee hebben de laatste jaren veel kennis opgebouwd van de dagelijkse problemen die RA-patiënten tegenkomen in het krijgen van optimale voetzorg. We ervaren geregeld wat er gebeurt als er geen tijdige of onvoldoende afstemming is tussen de professionals en tot welke nare gevolgen dit leidt. 
Ik onderschrijf [de doelstelling van Het Voetcongres] daarom volledig dat goede scholing voor professionals in de voetzorg heel belangrijk is en wil daaraan graag meewerken.”

Ook dr. Drossaers herkent en erkent de problematiek van vastgelopen communicatie tussen verschillende zorgverleners en de gevolgen daarvan voor de patiënt.


De rest van het programma zullen we u de komende weken met u delen. Hou daarom onze Facebook en de speciale webpagina in de gaten.

Het programma is klaar en zal voor accreditatie aan de volgende organisaties worden aangeboden: Procert voor pedicures/medisch pedicures; St.Adap voor podotherapeuten; Kabiz voor podologen.


Tot 15 juli a.s. kunt u met 10% korting uw ticket bestellen gebruik daarvoor de speciale code ‘mario’ (deze vult u in onder 'promotie code invoeren') . Dat kan op de webpagina maar ook via onze Facebook pagina (onder evenementen) en bij EventBrite. U betaalt t/m 14 juli geen €148,50 maar €133,65.


VC19 vindt plaats op zaterdag 28 september en zal voor het eerst plaatsvinden in het zeer mooie Maitland theater van landgoed 'De Horst' in Driebergen.

Driebergen beschikt over een intercitystation. In een apart gebouw zullen de pauzes worden gehouden en is er voldoende plaats voor standhouders.

Parkeren is gratis.


Op https://www.mischanagel.nl/vc19-reuma zullen we geregeld updates toevoegen.


Hieronder ziet u het volledig ronde Maitlandtheater, Annemie Gallimont en Kirsten Veenstra.102 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven