Evaluatie Podotherapie (2016)

In december 2016 begonnen twaalf podotherapeuten aan de opleiding Oncologisch Voetzorgverlener (OVV), welke is aangepast aan hun kennisniveau. De opleiding duurt twee dagen korter dan de opleiding Oncologisch Voetzorgverlener OVV voor (medisch) pedicures en podologen. Daarnaast zijn de stages anders ingedeeld.


De deelnemers van deze eerste opleiding OVV Podotherapeuten hebben de opleiding nauwkeurig geëvalueerd. Uit deze evaluatie wordt gelijk duidelijk hoe wij als aanbieder van de opleiding aspecten kunnen aanpassen aan de wensen van de podotherapeut, zodat zij in hun praktijk effectieve aanvullende zorg kunnen verlenen naast de reguliere Oncologische Voetzorgverlener.

Algemene beoordeling

De evaluatie van de opleiding OVV podotherapeuten vond plaats door middel van een online formulier. De deelnemers beantwoordden hiertoe een aantal vragen. Daarnaast was er ruimte voor toelichting en overige opmerkingen.

100% van de deelnemers gaf aan:

- nieuwe kennis te hebben opgedaan;

- dat de moeilijkheidsgraad van de opleiding aansloot op hun huidige kennisniveau;

- dat ze gestimuleerd waren om het geleerde in de praktijk te brengen.


Docenten 2016

Mischa Nagel

Siebe Wittebrood

David Kopsky

Johan Toonstra

Joanneke Bleichrodt

Mecheline van der Linden


Al deze docenten werden door de deelnemers goed geëvalueerd, zowel op vlak van kennis als didactische vaardigheden.

Hieronder kunt u een paar algemene indrukken van de deelnemende podotherapeuten lezen.

“Het is een erg leuke en leerzame opleiding die je eerste aanzet tot nadenken en vervolgens stimuleert om al deze kennis in de praktijk toe te passen."

“Goede sprekers/docenten."

“Zeer interessante opleiding. (...) Ik zou de opleiding zeker aanraden! Er zijn zoveel dingen die ik heb bijgeleerd!”

“Super, zoals je kunt zien! Ben er heel erg tevreden over.”

“Het is een erg leuke en leerzame opleiding die je eerste aanzet tot nadenken en vervolgens stimuleert om al deze kennis in de praktijk toe te passen. Dit is mijns inziens een onderwerp waarover elke podotherapeut een basis moet hebben. Al gaat het maar over wanneer je wel en niet mag behandelen.”

“Goed verzorgd.”

“Ik heb erg veel geleerd in drie heftige dagen. Vanuit de opleiding podotherapie is er nauwelijks aandacht besteed aan kanker en de gevolgen van de behandelingen op de voeten. Ik ben erg blij dat ik deze opleiding heb gevolgd en heb erg veel kennis opgedaan. Ik ben erg benieuwd naar mijn stage dagen en om de kennis in de praktijk te brengen.”

“Veel geleerd en toepasbare kennis. Ook als zou ik er verder niks mee doen, ik ben een betere podotherapeut geworden. Ik houd rekening met kanker, welke fase, welke chemo etc. en dat deed ik eerst niet.”

“Prima opleiding. Veel geleerd. Groepsgrootte prettig. Ik kan me voorstellen dat in de toekomst zowel het aspect huid en nagelproblematiek bij kanker, als het aspect sensibiliteitsstoornissen in de voet en de gevolgen daarvan (met name op de voetstabiliteit en looppatroon) nog veel verder onderzocht gaan worden. Goed dat er nascholing georganiseerd wordt.”

“Goed. Heel veel nieuwe kennis opgedaan met betrekking tot deze steeds groter wordende ziekte/aandoening. Wist er namelijk veel te weinig van behalve dat kanker vaak behandeld wordt met chemo, het bijwerkingen geeft en soms erg fout kan aflopen door onder ander een longontsteking. Maar Ik wist niet goed het hoe en het wat er van. Je verdiept je er ook niet in omdat kanker toch meestal ook geassocieerd wordt met de dood. De opgedane kennis heeft hierbij zeker wat opheldering gegeven!”


31 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
ACTIVITEITEN

Opleidingen/ Cursussen

Congressen

Voetzorgplus

  • Mischa Nagel's Collectie

Mischa Nagel
Zorgspecialist
OVERZICHT
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn

© 2020 MischaNagel.nl