Het Oncofoot/ OVV-Symposium 2020 met thema "pijn bij kanker" is niet alleen voor de OVV doelgroep, maar ook voor pedicures en andere (voet) zorgverleners zeer geschikt als aanvullende opleiding over de zorg aan kankerpatiënten.

Thema: "Pijn Bij Kanker"

Pijn bij kanker is een zeer complexe materie!

Als oncologisch zorgverlener komt u vaak in aanraking met kankerpatiënten die pijn hebben.  

 • Een goed begrip van pijn bij kanker maakt u een betere zorgverlener.

 • Veiligheid van uw patiënt staat bij elke patiënt voorop.

 • Door een goed begrip over pijn bij deze patiëntengroep kunt u ook de veiligheid  van de kankerpatiënt tijdens uw zorgtraject beter inschatten en bewaken.

 • Pijn is niet alleen een fysiologisch proces dat in gang gezet wordt.

 • Verschillende aspecten hebben invloed op de ernst van pijn. De definitie van pijn is niet voor niets: “Pijn is wat de patiënt aangeeft dat het is!”

 • Andere factoren die pijn beïnvloeden zorgen voor een pijnbeleving. Wat is dit precies?

 

Met dit symposium proberen we u inzicht te geven in dit complexe vraagstuk bij kanker. Een vast onderdeel van het OVV symposium is altijd “De patiënt spreekt.” Dit keer zal een kankerpatiënt u vertellen over haar ervaringen met pijn en zorgverlening.

OVV-S20 PRAKTISCH

SPREKERS

Uniek programma met boeiende experts

LOCATIE

Congrescentrum De Werelt deelt onze visie over verantwoord ondernemen

Online verkrijgbaar vanaf 15 maart Boek direct met 10% 'early-bird' korting

GASTVRIJ

Incl. koffie, thee, versnaperingen, lunch, digitaal lesmateriaal en certificaat 

TICKETS

Programma

Alles over het onderwerp en de inhoud van het OVV-Symposium 2020

​09u00 - 10u00 | Inloop en ontvangst
10u00 - 10u15 | Welkom en opening - dr. Annemie Galimont (dermatoloog)
10u15 - 11u30 | Sessie 1 – "Pijn bij kanker" -  A.J.W. Teunissen. Pijnspecialist  Maastadziekenhuis
11u30 - 12u00 | Koffiepauze – standhouderbezoek
12u00 - 13u15 | Sessie 2 – Pijnbeleving, de invloed van externe factoren op pijnintensiteit  H.R. Trompetter                               Universiteit van Tilburg
13u15 - 14u15 | Lunchpauze – standhouderbezoek
14u15 - 15u15 | Sessie 3 - Medicatie & kanker bij pijn   H. Bruins apotheker
15u15 - 15u45 | Theepauze – standhouderbezoek

15u45 - 16u30 | Sessie 4 – Massage bij kanker in relatie tot pijnverlichting. Estelle Smits  onco-masseur
16u30 - 17u00 | De patiënt spreekt: Een kankerpatiënt spreekt over pijn en pijnmanagement met Mischa Nagel
17u00 - 17u15 | Afronding en slot – Mischa Nagel & Annemie Galimont

17u15 - 17u45 | Afsluitingsborrel & Standbezoek​

 
 
 

VOOR WIE IS OVV-S20?

OVV-S20 is verplichte nascholing voor oncologisch voet- en handzorgverleners OVV & OHV.

Het thema "pijn bij kanker" en de invulling ervan is daarnaast zeer geschikt voor andere zorgverleners die met kankerpatiënten werken of meer over dit onderwerp willen weten. 

​​

 • voetzorgverlener (medisch/ pedicure +/ ++, podoloog, podotherapeut)?

 • huidtherapeut of fysiotherapeut?

 • verpleegkundig specialist oncologie, onco verpleegkundige?

 • apotheker, apothekersassistent?

 • werkzaam in de thuiszorg of palliatieve zorg?

​Ook u bent zeer welkom op OVV-S20. Naast een uniek en duidelijk programma biedt het Symposium alle zorgverleners een uitstekende mogelijkheid tot netwerken en het leggen van nuttige contacten. 

Accreditatie voor bovengenoemde groepen zal worden aangevraagd bij de kwaliteitsregisters. Staat uw register niet vermeld neem dan contact op; bij voldoende deelname kunnen ook aanvullende accreditaties worden aangevraagd. 

 

over

OVV&OHV

Mischa Nagel zet zich sinds 2013 in voor de oncologische voet en de speciale erkenning die deze verdient naast bijvoorbeeld de diabetische- en de reumavoet. Wereldwijd ontstaat er gelukkig steeds meer aandacht voor dit specialisme wat momenteel alleen nog in Nederland en Vlaanderen echte ontwikkeling heeft getoond.

De naam OVV® is beschermd en alleen door MischaNagel.nl gediplomeerde voetzorgverleners met een geldig diploma mogen zich OVV noemen.

OVV is de enige opleiding waarvan het curriculum wordt bewaakt door een wetenschappelijke raad van toezicht (medical advisory board) en waar alle docenten experts zijn in het vakgebied waarin ze les geven en kunnen terug vallen op vele jaren praktijkervaring.

OVV is sinds 2013 uitgegroeid tot veel meer dan de opleiding en draagt op alle mogelijke manieren bij aan de erkenning van de oncologische voet en de kennis daarover bij zowel kankerpatiënten als andere zorgverleners in de oncologie. In 2019 is oncologische handzorg toegevoegd als opleiding en als specialistische zorgvorm.

 

Hoofdsponsor & Standhouders

Informatie wordt later toegevoegd. Wilt u als bedrijf deelnemen aan OVV-S20 (b.v. als standhouder)? Neem dan contact op via dit email adres.

 

TICKETS

HIER RECHTS->
Klikt u op de blauwe letters om uw OVV lid-nummer of promotiecode in te vullen.

Indien de knop 'bestellen' niet actief is, controleer dan eerst of alle velden met een '*' ingevuld zijn. U kunt het beste in het witte vlak naar boven en beneden scrollen om dat na te kijken. Zodra alle 'verplichte' velden zijn ingevuld, wordt de 'bestellen' button oranje van kleur en kunt u verder. Zie ook onder bij Veelgestelde Vragen/ FAQ.

OVER DE KAARTVERKOOP

 • Voor OVV/ OHV'ers start de voorverkoop als eerste per 21 februari; vul uw OVV-lidnummer hierboven in onder 'promotiecode invoeren'. Early-bird korting tot 15 maart.

 • Andere zorgberoepen ontvangen via hun beroepsgroep een code voor 'early-bird' tarief; die dient hierboven als 'promotiecode' ingevoerd te worden.

 • Vlaamse deelnemers die gebruik willen maken van de KMO-Portefeuille melden zich via 'KMO Inschrijfgeld' tarief aan om factuur te ontvangen voor de steunaanvraag. Vlaamse OVV'ers dienen eerst hun OVV lidnummer in te voeren onder 'promotiecode'.

De ticketprijs is inclusief koffie, thee, water, snacks tijdens ochtend- en middagpauze en een uitgebreid lunchbuffet wat door De Werelt wordt samengesteld op basis van lokale, dagverse en seizoensgebonden producten (bij aanmelding kunt u restricties vermelden; er wordt waar mogelijk rekening gehouden met gluten, zuivel of veganistisch dieet).

Alle deelnemers ontvangen na afloop digitaal lesmateriaal, een certificaat/ attest van deelname en accreditatiepunten voor bepaalde kwaliteitsregisters (zie hier direct onder bij 'veelgestelde vragen').

De volledige tekst van onze Algemene Voorwaarden en Privacy Verklaring vindt u onder deze pagina.

De beeldmerken OVV en OHV zijn beschermd en mogen alleen gebruikt worden met goedkeuring en onder licentie van MischaNagel.nl en/ of The Foundation for Oncology Hand & Foot Care.

 
 
 

VEELGESTELDE VRAGEN (FAQ)

 
Congrescentrum De Werelt

Westhofflaan 2, 6741 KH Lunteren, Nederland Website 

"Congrescentrum De Werelt doet er er alles aan om het milieu te sparen, zonder in te leveren op comfort en kwaliteit.

De Werelt is in het bezit van een gouden Green Key. Green Key is hét internationale duurzaamheidskeurmerk voor bedrijven in de eventbranche. Het garandeert dat we er alles aan doen om het milieu te sparen. Zonder in te leveren op comfort en kwaliteit natuurlijk. De Werelt ondersteunt en initieert bovendien initiatieven om maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen haar organisatie op de agenda te houden. 

Voor onze gerechten werken wij zoveel mogelijk met biologische- en/of streekproducten. Zo werken wij met Arla Zuivel en scharreleieren van de Rooie Hen. We gaan voedselverspilling tegen, zonder dat de gasten iets tekort komen. Dat betekent dat er soms eten over blijft. Dit verzamelen we, waarna er biogas van gemaakt wordt."

LOCATIE

ACTIVITEITEN

Opleidingen/ Cursussen

Congressen

Voetzorgplus

 • Mischa Nagel's Collectie

OVERZICHT
Mischa Nagel
Zorgspecialist
 • Facebook Social Icon
 • LinkedIn

© 2020 MischaNagel.nl