OVV Zomer College

vanaf 21 augustus + 6 november

negen lesdagen + Schimmeldiagnostiek

Elf-daagse opleiding tot  oncologisch handzorgverlener 

Opleiding OVV
Oncologisch voetzorgverlener

MischaNagel.nl > deze pagina

Zes-daagse opleiding voor  (Medisch) Pedicure/ Pedicure +/++

Verkorte drie-daagse opleiding voor podotherapeuten  en  podologen

Zes-daagse opleiding voor  voetzorgverleners in Vlaanderen

 

Het belang van gespecialiseerde oncologische voetzorgverlening

Iemand die een behandeling voor de ziekte kanker ondergaat, kan te maken krijgen met bijwerkingen, o.a. aan de nagels en huid van de voeten. Er is nog geen klinische onderzoeksfocus naar voetcomplicaties die het gevolg zijn van kankertherapieën. Deze complicaties komen echter vaak voor en hebben een aanzienlijke negatieve impact op de mobiliteit en algehele kwaliteit van leven van kankerpatiënten.

 

​Een correcte behandeling hiervan is van uiterst belang: de oncologische voet vergt namelijk een andere aanpak dan een gezonde voet. Uiteraard staan vakbekwaamheid en veiligheid voorop, maar ook preventieve screening en interdisciplinaire samenwerking zijn zeer belangrijk bij oncologische voetverzorging.


Ontwikkeling opleiding oncologisch voetzorgverlener (OVV)

In 2013 was Mischa Nagel de eerste in de wereld die een verbinding legde tussen voetaandoeningen als gevolg van kankerbehandelingen en medisch voetzorgverleners. Het viel hem op dat in alle opleidingen in de voetzorg - nationaal en internationaal - veel aandacht is voor voetklachten gerelateerd aan diabetes en reuma, maar dat er aan kanker en kankerbehandelingen geen enkele aandacht was.

 

Samen met een aantal specialisten heeft hij daarom in 2013 een curriculum opgezet dat internationaal veel aandacht krijgt. Dit educatief programma voor medisch voetzorgverleners heeft als doel bewustzijn te creëren, de juiste begeleiding voor de patiënt te voorzien en te zorgen voor optimale behandeling van de voeten van kankerpatiënten.

Het programma is ook gericht op het stimuleren van de communicatie tussen de medisch voetzorgverleners en oncologieprofessionals.

 

OVV’ers zijn opgeleid door medisch specialisten, communicatiedeskundigen, een onco-psycholoog, een oncologie verpleegkundige en ervaren OVV’ers. Deze pedicure opleiding is een specialisatie voor medische pedicures wat niet inhoud dat deze opleiding pedicure +/++ geen waardevolle kennis en inzichten zal geven.

Inmiddels zijn er meer dan 300 medisch voetzorgverleners opgeleid.

Ook is er een apart curriculum voor podotherapeuten en podologen geschreven.

De OVV-Opleidingsgids
kunt u hier downloaden door uw gegevens achter te laten. U ontvangt tevens een email met daarin ook een link voor de gids van de verkorte opleiding.
 
 

Agenda OVV-opleidingen

Hieronder vindt u een overzicht met de startdatum van iedere opleiding - via de link kunt u zich inschrijven.

Pediroda verzorgt de administratieve en logistieke ondersteuning voor de cursussen van Mischa Nagel – uw inschrijving zal door Pediroda worden afgehandeld.

OVV opleiding aangepast 
 

Start najaar/ wintercollege 20 november. Data worden eind juli vastgelegd. 

Alle geplande OVV-opleidingen zijn i.v.m. COVID-19 geannuleerd. Wel plannen we een Zomer en Najaars College wat -gezien de zeer positieve ervaringen van zowel deelnemers als docenten gedeeltelijk in de vorm van een live webinar gegeven zal worden. 
Het Zomer/ Najaars College bestaat uit:
  • Zeven lesdagen die u vanuit huis volgt via live webinar (volledig interactief met docenten die u direct vragen kunt stellen, groepsopdrachten in kleinere groepen en de mogelijkheid om voor en na de lesdag èn in de pauzes informeel met de mededeelnemers kennis te maken en na te praten) 
  • Eén fysieke lesdag (theorie) in Zaltbommel 
  • extra virtuele studiedag om u voor te bereiden op het examen
  • extra virtuele lesdag schimmeldiagnostiek 
  • gratis jaarabonnement op het Magazine Voetzorg+
Examendatum:31 oktober 2020 resp. 30 januari 2021. U volgt uw stage pas in 2021. 
De stage in het ziekenhuis op een oncologische afdeling loopt u na het examen. De terugkoppeling van het ziekenhuis is een onderdeel van het totale examenresultaat
Na het examen ontvangt u bij slagen een handelingsbevoegdheid certificaat en wordt u opgenomen op alle digitale platformen zoals de digitale verwijsgids van IKNL en ook op het Belgische platform van de Stichting Tegen Kanker.
Na uw ziekenhuisstage en bij een positieve beoordeling ontvangt u uw diploma. 
 
Eén per jaar is er dan een verplichte nascholing om het diploma geldig te houden.
 
Omdat wij willen dat onze OVV’ers optimaal geïnformeerd blijven wordt u lid van een digitale groep waar alle OVV’ers lid van zijn, krijgt u een gratis “Magazine” abonnement op Voetzorgplus.com. 
Dermatoloog Annemie Galimont en ik verzorgen op regelmatige basis een facebook “live” presentatie waarop wij in gaan op vragen die u in de praktijk tegenkomt.
 
Als u geslaagd bent en gediplomeerd kunt u daarna uw competentie uitbreiden met een module oncologische handzorgverlening OHV.
Kosten € 1.295 plus examengeld (€150)
U krijgt tijdens het Zomer/ Najaars College negen OVV-lesdagen voor de prijs van zes plus de cursus Schimmeldiagnostiek!
Mischa Nagel schrijft geregeld over oncologie en voetzorg
ACTIVITEITEN

Opleidingen/ Cursussen

Congressen

Voetzorgplus

  • Mischa Nagel's Collectie

Mischa Nagel
Zorgspecialist
OVERZICHT
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn

© 2020 MischaNagel.nl