Opleiding OVV
Oncologisch voetzorgverlener

MischaNagel.nl > deze pagina

Zes-daagse opleiding voor  (Medisch) Pedicure/ Pedicure +/++

Verkorte drie-daagse opleiding voor podotherapeuten  en  podologen

Zes-daagse opleiding voor  voetzorgverleners in Vlaanderen

 

Het belang van gespecialiseerde oncologische voetzorgverlening

Iemand die een behandeling voor de ziekte kanker ondergaat, kan te maken krijgen met bijwerkingen, o.a. aan de nagels en huid van de voeten. Er is nog geen klinische onderzoeksfocus naar voetcomplicaties die het gevolg zijn van kankertherapieën. Deze complicaties komen echter vaak voor en hebben een aanzienlijke negatieve impact op de mobiliteit en algehele kwaliteit van leven van kankerpatiënten.

 

​Een correcte behandeling hiervan is van uiterst belang: de oncologische voet vergt namelijk een andere aanpak dan een gezonde voet. Uiteraard staan vakbekwaamheid en veiligheid voorop, maar ook preventieve screening en interdisciplinaire samenwerking zijn zeer belangrijk bij oncologische voetverzorging.


Ontwikkeling opleiding oncologisch voetzorgverlener (OVV)

In 2013 was Mischa Nagel de eerste in de wereld die een verbinding legde tussen voetaandoeningen als gevolg van kankerbehandelingen en medisch voetzorgverleners. Het viel hem op dat in alle opleidingen in de voetzorg - nationaal en internationaal - veel aandacht is voor voetklachten gerelateerd aan diabetes en reuma, maar dat er aan kanker en kankerbehandelingen geen enkele aandacht was.

 

Samen met een aantal specialisten heeft hij daarom in 2013 een curriculum opgezet dat internationaal veel aandacht krijgt. Dit educatief programma voor medisch voetzorgverleners heeft als doel bewustzijn te creëren, de juiste begeleiding voor de patiënt te voorzien en te zorgen voor optimale behandeling van de voeten van kankerpatiënten.

Het programma is ook gericht op het stimuleren van de communicatie tussen de medisch voetzorgverleners en oncologieprofessionals.

 

OVV’ers zijn opgeleid door medisch specialisten, communicatiedeskundigen, een onco-psycholoog, een oncologie verpleegkundige en ervaren OVV’ers. Deze pedicure opleiding is een specialisatie voor medische pedicures wat niet inhoud dat deze opleiding pedicure +/++ geen waardevolle kennis en inzichten zal geven.

Inmiddels zijn er meer dan 300 medisch voetzorgverleners opgeleid.

Ook is er een apart curriculum voor podotherapeuten en podologen geschreven.

De OVV-Opleidingsgids
kunt u hier downloaden door uw gegevens achter te laten. U ontvangt tevens een email met daarin ook een link voor de gids van de verkorte opleiding.
 
 

Agenda OVV-opleidingen

Hieronder vindt u een overzicht met de startdatum van iedere opleiding - via de link kunt u zich inschrijven.

Pediroda verzorgt de administratieve en logistieke ondersteuning voor de cursussen van Mischa Nagel – uw inschrijving zal door Pediroda worden afgehandeld.

Mischa Nagel schrijft geregeld over oncologie en voetzorg
ACTIVITEITEN

Opleidingen/ Cursussen

Congressen

Voetzorgplus

  • Mischa Nagel's Collectie

OVERZICHT
Mischa Nagel
Zorgspecialist
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn

© 2020 MischaNagel.nl