Opleidingen

ONCOLOGISCH VOETZORGVERLENER (OVV)

In 2013 was Mischa Nagel de eerste in de wereld die een verbinding legde tussen voetaandoeningen als gevolg van kankerbehandelingen en medisch voetzorgverleners. Het viel hem op dat in alle opleidingen in de voetzorg - nationaal en internationaal - veel aandacht is voor voetklachten gerelateerd aan diabetes en reuma, maar dat er aan kanker en kankerbehandelingen geen enkele aandacht was.

 

Samen met een aantal specialisten heeft hij in 2013 een curriculum opgezet dat internationaal veel aandacht krijgt. Het curriculum Oncologisch Voetzorgverlener OVV bestaat uit 114 uur studie verdeeld over 6 lesdagen, 2 stagedagen en thuisstudie. Inmiddels zijn er meer dan 300 medisch Voetzorgverleners opgeleid en is er een apart curriculum voor podotherapeuten geschreven (zie verder onder OVV).

 

MEDISCHE ACUPUNCTUUR

Medical Acupuncture is een initiatief van Mischa Nagel en een aantal acupunctuur artsen om een curriculum op te zetten voor artsen en specialisten zodat zij acupunctuur aan hun interventiespectrum kunnen toevoegen.

 

In samenwerking met de British Medical Acupuncture Society is een curriculum opgesteld gericht op de Westerse geneeskunde. 

Mischa Nagel Opleidingen
Info opleidingen
Meer info?
Neem contact met ons op.
Seizoen 2018 - 2019
Overzicht van de opleidingen