COVID-19

Huid

Duur:  uur

Prijs €110 (0% BTW)

Incl digitaal lesmateriaal

 

Locatie: nvt/ virtueel 

7 september - 19u-22u

​​Accreditatie - vrije keuze

KMO? 3 uur studiebelasting

Webinar van Annemie Galimont, dermatoloog

Na bevestiging van inschrijving  is restitutie van het
inschrijfgeld niet mogelijk.  Bij inschrijving aan deze
opleiding  aanvaardt u onze algemene voorwaarden.

Extra webinar

maandag 7 september 19u-22u  

Kosten: € 1100.=

De huid is het grootste orgaan van het lichaam. COVID-19 virus kan een virale infectie veroorzaken die ook symptomen in de huid geeft.

In sociale media en in het nieuws wordt steeds meer gesproken over COVID-uitslag en COVID-tenen. Wat wordt hiermee bedoeld en wat klopt er van de berichtgeving op social media en in de pers.

In Italië werd door dermatologen bevestigd dat 20% van de COVID-19-patiënten huidsymptomen ontwikkelden. Daarna rapporteerden Thaise, Amerikaanse en Franse dokters en dermatologen een gevarieerd beeld aan huiduitslag.
In eerste instantie wordt uitgelegd hoe virale beelden in de huid ontstaan en wordt er gekeken naar de bekende virale huidbeelden.
Daarna kijken we naar de huidafwijkingen die gerapporteerd zijn bij COVID-19 patiënten:
  • Welke huidafwijkingen zijn er gerapporteerd?
  • Hoe ontstaan deze huidafwijkingen?
  • Zijn deze huidafwijkingen besmettelijk?
  • Zijn de huidafwijkingen typische voor COVID-19 infectie?
  • Welke andere aandoeningen kunnen dezelfde beelden geven?
  • Wat moet je doen als zorgverlener als je deze huidafwijkingen bemerkt?
  • Is de aanwezigheid of het huiduitslag een aanwijzing is voor het beloop of de ernst van de ziekte?
 
Het  regelmatig en correct wassen of desinfecteren van de handen is één van de meest effectieve manieren om de verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan.
Door de extra hygiënemaatregelen die wij moeten hanteren om veilig te kunnen werken in deze COVID-19 crisis, wordt er veel gevraagd van onze handen. Veelvuldig wassen of desinfecteren van de handen en het dragen van handschoenen bij patiënten-contact is noodzakelijk, maar kan leiden tot een droge huid of handeczeem. Dit kan de werkzaamheden in de zorg hinderlijk in de weg staan. 
Ook mondmaskers en gelaatsbescherming kunnen irritaties en huidafwijkingen veroorzaken.
Alle preventieve maatregelen en de stappen die ondernomen moeten worden als er huidafwijkingen ontstaan worden op een rij gezet.

"Dermatoloog Annemie Galimont heeft haar huiswerk gemaakt!

Zij onderscheidt zin van onzin over COVID-19/ Corona en huidaandoeningen en vertelt de feiten in een uiterst boeiende presentatie. Zelfs mijn eigen persoon die niet gemakkelijk gaat zitten voor presentaties en ook niet snel geboeid Is door sprekers heb vol bewondering zitten kijken en luisteren. (Dat lijkt wellicht niet objectief maar ik heb honderden presentaties meegemaakt en weet als geen ander hoe het is om degelijke ingewikkeld materie behapbaar te maken!)

Het is geen makkelijke materie maar ze maakt het heel toegankelijk en zorgt er daarmee voor dat deze problematiek in een juist perspectief komt te staan. Vooral omdat de tenen en de handen de locaties zijn die als gevolg van milde COVID-19 en de gehele huid ten gevolge van erbsitige COVID-19 infecties zijn aangedaan en dus in de huidzorgpraktijk zichtbaar kunnen worden.

Annemie legt ook goed het verschil uit in welke voetaandoeningen bij COVID-19 patiënten voorkomen op de IC afdeling en zwaar fysiek getroffen zijn en die patiënten die lichte verschijnselen hebben en die wel in jullie stoel terechtkomen."

Mischa Nagel - 9 mei 2020Duur minimaal 3 uur incl. pauze plus mogelijkheid achteraf tot informeel contact met collega's.

Docent: Annemie Galimont, dermatoloog


 

Kosten € 110 (0% BTW) [10% korting met een Voetzorg+

'Community' jaarabonnement - klik hier]


 

Lesmateriaal (info volgt)


 

Cursus Wondzorg voor voetzorgverleners

Overzicht 
van de cursusdata
 

​maandag 7 september -    start 19u via live webinar 

Het virtuele lokaal is steeds open om 18.15 zodat we u met de technische aspecten ervan kunnen helpen. Ook kunnen we u dan in een virtuele koffiekamer plaatsen tot de cursus start waar u informeel met collega's kunt praten. 

Afhankelijk van de belangstelling worden er meer data vrijgegeven. Voor het eerste webinar is slechts plaats voor 50 deelnemers. U komt eerst in een wachtkamer en wordt dan toegelaten tot het virtuele leslokaal. Eén dag voor het Webinar ontvangt u een email met duidelijke instructies en details.

We hebben inmiddels veel ervaring opgedaan en ontvangen zeer positieve terugkoppeling over deze manier van lesgeven.

ACTIVITEITEN

Opleidingen/ Cursussen

Congressen

Voetzorgplus

  • Mischa Nagel's Collectie

Mischa Nagel
Zorgspecialist
OVERZICHT
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn

© 2020 MischaNagel.nl