Docent Oncologisch Voetverzorger

Petra Odenthal

Petra is directeur van de stichting Look Good Feel Better.

Voor veel mensen met kanker geeft een verzorgd uiterlijk houvast. Want niemand wil er ziek uitzien. Artsen en verpleegkundigen kunnen een belangrijke rol spelen bij het adviseren van kankerpatiënten. Zij kunnen hen wijzen op de mogelijkheden die er zijn op het gebied van uiterlijke verzorging bij kanker en hen bijvoorbeeld doorverwijzen naar de Look Good Feel Better-workshops en professionals uiterlijke verzorging.

 

Stichting Look Good Feel Better geeft op een positieve manier, praktische informatie over uiterlijke verzorging bij kanker. Dit doen ze door het geven van workshops in ziekenhuizen, individuele behandelingen en het verstrekken van informatie, tips & adviezen.

Stichting Look Good Feel Better geeft ook gastcolleges binnen bestaande opleidingen, presentaties op symposia of op een andere manier binnen het ziekenhuis informatie verstrekken.

De Stichting beoogt hiermee:

  • Kennis over te brengen met betrekking tot de mogelijke gevolgen van ziekte en behandelingen voor het uiterlijk.

  • Inzicht te geven in de mogelijkheden die er zijn op het gebied van de uiterlijke verzorging als er klachten ontstaan door de ziekte en/of medische behandelingen.

  • Inzicht te geven in de verwijzingsmogelijkheden naar deskundigen op het gebied van uiterlijke verzorging.

  • De vaardigheden te vergroten in het verzorgen van het uiterlijk van de patiënt met kanker.

Petra Odenthal zal in de opleiding voor Oncologisch Voetzorgverlener OVV een gastcollege van een uur geven over de ervaringen van de stichting met kankerpatiënten.

ACTIVITEITEN

Opleidingen/ Cursussen

Congressen

Voetzorgplus

  • Mischa Nagel's Collectie

Mischa Nagel
Zorgspecialist
OVERZICHT
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn

© 2020 MischaNagel.nl