Improvisatietheater- en communicatie-trainer, trainingsactrice, gedragscoach

Helgiene Sampimon-Karsten

Humbert Buur

Kirsten Veenstra benaderde Helgiene met de volgende opdracht:

"Mijn naam is Kirsten Veenstra en werk in het dagelijks leven als orthopedisch chirurg in een ziekenhuis. Daarnaast organiseer ik met een team regelmatig congressen met en voor de eerste lijn. Ditmaal betreft het een dag met 300 voetzorgverleners. (Pedicures, podologen, podotherapeuten, orthopaedisch-schoenmakers etc).

In het verleden heb ik voor deze groep een aantal voordrachten gegeven op mijn vakgebied en regelmatig werd ik aangesproken dat men het zo lastig vindt met “artsen” te communiceren. Hoe bereik je elkaar? Spreek je dezelfde taal? Hoe maak je jouw zorgen over een patiënt helder bij de ander.

Op het congres op zaterdag 28 september willen we graag een uur besteden aan die onderlinge communicatie. Het gaat ons als organisatie erom dat de deelnemers handvatten/tips/ inzicht krijgen hoe een andere zorgverlener te bereiken."


Zeven van uw collega's hebben Helgiene en Kirsten input gegeven om deze problematiek helder te krijgen en waar de accenten in de presentatie moeten liggen. Daarover volgt meer informatie.

Aanvullend op deze presentatie zal Annemie Galimont u informeren dat deze klacht ook door de specialisten wordt opgepakt en er hard gewerkt wordt aan verbetering.