Voorzitter Samenwerkende Reuma Patiëntenverenigingen Nederland (SRPN)

Etty Kruiswijk - van Ooijen

Humbert Buur

Etty Kruiswijk-van Ooijen, voorzitter van de Samenwerkende Reuma Patiëntenverenigingen Nederland (SRPN) zal Het Voetcongres openen.

Samen met Mischa Nagel Samen ging ze op zoek naar een sterk openingsstatement voor Het Voetcongres 2019. Afgelopen week is een nieuwsbrief verstuurd met -naast veel informatie over VC19- een jubileum verslag van het Nerass. Dat verslag geeft helder weer waar de reumazorg vandaan komt en hoe deze zich heeft ontwikkeld; door nieuwe technieken, nieuwe medicijnen... Ook valt op dat er horizontaal naar communicatie gezocht is.

In het verlengde daarvan werden werden we het er al snel over eens dat haar boodschap het belang van verticale communicatie verbetering naar eerste eerste lijn (waaronder voetzorg) moet benadrukken. Daar valt nog veel winst te behalen. Ook Patiënten krijgen soms niet alle informatie die voor hen belangrijk is.

Etty Kruiswijk gaat dit nu met haar collega's bespreken en zal op 28 september voor u staan met een ferm statement. Patiëntenorganisaties dragen veel bij aan verbeteringen in de zorg. Zij kunnen ook voor u belangrijk zijn!

 

Terug naar pagina Voetcongres